dissabte, 26 de setembre del 2009

Resum de la sèrie

El 22 de setembre de 2004, el vol 815 de la companyia aèria Oceanic Airlines, que sortia de Sidney (Australia) i es dirigia a Los Angeles (Estats Units), pateix alguns problemes tècnics que l’obliguen a desviar-se de la ruta prevista perdent la connexió de radio i s’estavella en una illa situada en algun punt de l’oceà Pacífic.
Sols aconsegueixen sobreviure 48 passatgers que agafen tot el que poden de les restes de l’avió(menjar, roba, etc.) per poder sobreviure els propers dies a la platja de l’illa esperant ser rescatats.
Un grup de supervivents decideix anar fins on ha caigut la cabina de l’avió enmig de la selva per intentar trobar algun aparell de ràdio per demanar ajuda. Quan hi arriben, un dels pilots està viu i els explica que van haver de desviar-se de la ruta un cop van perdre el contacte amb ràdio, per tant si els busquen per rescatar-los ho faran en un altre lloc diferent d’on ells estan, i després de revelar-los aquest fet, el pilot mor a causa d’algun “monstre” que habita a l’illa i que els sobrevivents senten però no veuen.
A mesura que passen els dies els supervivents es van coneixent entre ells, havent d’afrontar problemes, com algunes morts d’altres passatgers o l’escassetat d’aigua i menjar, però sense perdre l’esperança de ser rescatats en un futur pròxim.
Com en tota societat, sorgeix un líder a causa de la necessitat dels supervivents que algú els digui què han de fer o solucioni els problemes que van apareixent.
Aquest líder és un metge que transmet seguretat.
També sorgeixen conflictes entre ells per aquest lideratge i per problemes de convi-vència.
Un dels supervivents, quan ja han passat unes dues setmanes de l’accident, troba una dona que ha habitat a l’illa durant 16 anys. Ella els parla d’uns altres habitants a l’illa; the Others (els Altres). Els supervivents no en fan gaire cas, ja que la dona presenta alguns símptomes de bogeria causada per la soledat de tots aquests anys.
Aleshores els supervivents s’adonen que entre ells està convivint un home que sembla que no estava a l’avió, ja que no consta a la llista de passatgers del vol.
Aquest infiltrat, quan es descobert, rapta a una dona embarassada de gairebé nou me-sos i se l’emporta.
Els altres supervivents la busquen, sense èxit.
Quan al cap de poc temps la noia raptada torna a la platja on són els supervivents, no recorda res del que li ha succeït.
Mentrestant un altre grup de supervivents comencen a construir una barca per sortir de l’illa, i un home, explorant l’illa, troba una escotilla enterrada al terra i intenta obrir-la sense aconseguir-ho, i comença a obsessionar-se.
Finalment la barca ja construïda marxa de l’illa amb l’esperança de trobar algú que els rescati a tots.
Mentrestant aconsegueixen obrir l’escotilla i descobreixen que hi ha un home vivint-hi des de fa 2 anys i que l’escotilla és com un complex d’investigació d’un grup de científics anomenats Iniciativa Dharma. L’home els explica que cada 108 minuts s’ha d’introduir una sèrie de nombres a un ordenador, perquè sinó podria ocórrer una desgràcia a escala mundial. Aleshores, l’home desapareix enmig de la selva i torna amb els supervivents al cap d’un temps.
Alguns supervivents es traslladen a viure a l’escotilla per tal de dur a terme la introducció dels nombres a l’ordenador. Al principi no es creuen que pugui passar una desgràcia mundial, però no tempten la sort i van introduint la sèrie de nombres cada 108 minuts.
Gràcies a aquesta escotilla tenen moltes més reserves de menjar, beguda i productes d’higiene.
Mentrestant els supervivents que havien marxat amb la barca retornen a l’illa després que un grup de persones misterioses (suposadament els Others) els destruïssin la barca i raptessin un nen.
Però apareixen a l’altra banda de l’illa, i allà es troben amb unes persones que resulten ser supervivents del seu vol però que estaven a la cua de l’avió que havia caigut abans que la resta.
Tots junts decideixen travessar l’illa per tornar amb la resta de supervivents i explicar-los que havien vist als Others i que aquests havien raptat al fill d’un d’ells, però durant el trajecte, el pare del nen decideix separar-se i anar a trobar-los i rescatar al seu fill.
Mentrestant els supervivents troben un home que diu que no pertany als Others però no es fien d’ell i el tenen tancat a l’escotilla com un presoner perquè els digui la veritat.
El pare del nen raptat aconsegueix un pacte amb els Others; li tornaran el fill a canvi que alliberi l’home que tenen tancat a l’escotilla i que porti amb ell a tres dels supervivents.
L’ home, a qui els supervivents havien empresonat, resulta ser el líder dels Others, que volia conviure un temps amb ells per recopilar informació sobre ells.
Els tres supervivents que han estat raptats pels Others són empresonats en diferents espècies de gàbies i són controlats per càmeres en tot moment.
L’objectiu del líder dels Others és que el metge, líder dels supervivents, en Jack, l’operi d’un tumor medul•lar. Per aconseguir-ho fa que sigui la noia (la Kate) qui li demani que ho faci, i així en Jack decideix operar-lo a canvi que els dos altres supervivents siguin alliberats.
Quan dos supervivents tornen on són tots els altres, deixant en Jack sol, l’escotilla ha estat destruïda i decideixen, acompanyats de dos supervivents més, tornar on viuen els Others a rescatar en Jack. Quan arriben allà s’adonen que aquesta gent viu en cases amb molta tecnologia i que estan en contacte amb el món exterior, ja que tenen un submarí i poden sortir de l’illa sempre que vulguin, però no ho fan perquè els agrada viure a l’illa.
En Jack ha fet un pacte amb ells i està apunt d’anar-se’n amb el submarí, quan un dels supervivents que havia anat a rescatar-lo decideix destruir el submarí perquè creu que el seu destí és estar a l’illa.
Després d’aquest fet, els Others desapareixen, juntament amb el supervivent que ha destruït el submarí. Els altres supervivents i una dona que viva amb els Others se’n tornen a la platja amb tots els altres. Al principi la presència de la dona no agrada a la resta de supervivents, però el líder, en Jack, la defensa. Més tard es descobreix que aquesta està actuant sota les ordres del líder dels Others en contra de la seva voluntat com a espia.
Mentrestant un dels supervivents i l’home que vivia a l’escotilla decideixen anar a una estació submarina que hi ha sota l’aigua per desbloquejar una central de ràdio per així poder enviar una senyal de socors.
Finalment ho aconsegueixen i els supervivents envien una senyal que es captada per un vaixell que aparentment els ha de rescatar.
Es descobreix que l’equip que està en aquest vaixell no vol rescatar els supervivents, sinó que està a l’illa per trobar al líder dels Others. Encara que no ho aconsegueixen, alguns dels supervivents pacten amb ells per tal que els rescatin, però succeeixen tota una sèrie d’esdeveniments i problemes i tan sols sis supervivents són rescatats.
I quant aquests sis estan allunyant-se de l’illa veuen que l’illa desapareix, amb la resta dels supervivents allà.
El líder dels Others que, des que era petit havia viscut a l’illa i coneix tots els seus secrets, ha mogut l’illa de lloc per no ser trobat, i no sols això, l’ha traslladada a través del espai i del temps i ell apareix en algun lloc de la Terra però no a l’illa.
Els supervivents de l’illa pateixen diferents salts temporals i finalment s’estanquen en l’any 1977.
Els sis que han estat rescatats, intenten refer la seva vida a través d’una mentida, ja que mai expliquen als mitjans de comunicació el que realment els ha passat, i no diuen res de tots els altres supervivents que s’han quedat a l’illa.
Tres anys més tard de ser rescatats (2007) les seves vides no son gaire bones, i en Jack s’obsessiona a tornar a l’illa, i el líder dels Others, que també vol tornar, li diu que només podran tornar si ho fan tots els que van marxar. Per tant intenten reunir-los a tots i per diferents objectius, tots decideixen tornar a l’illa, amb la mateixa situació; un accident d’avió.
Quan tornen alguns han anat a parar a l’any 2007 i d’altres a l’any 1977, on es troben amb els altres supervivents que estan convivint amb els científics de la Iniciativa Dharma que investiguen l’illa.
Els supervivents intenten esbrinar com poden tornar a l’any actual i evitar que el 2004 no tornin a estavellar-se a l’illa. Creuen que per fer-ho han de destruir l’illa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada