dissabte, 26 de setembre del 2009

Introducció

Estudis fidedignes diuen que Barack Obama va guanyar les eleccions a la presidència dels Estats Units gràcies a Internet.
El poder d’aquest mitjà és tan gran que permet tenir la capacitat d’arribar a gent de tot el món, a gent d’interessos, de recursos, de capacitats tan diferents com reals.
En el meu cas, per a la realització d’aquest treball, l’ús d’Internet no ha significat el simple fet de buscar informació més o menys convencional sinó que gràcies a aquest mitjà m’he pogut “infiltrar” en diferents pàgines web que m’han permès difondre els meus requeriments d’informació en forma d’enquesta als seguidors de Lost, arreu del món, la qual cosa ha donat un mostratge molt variat als estudis realitzats.
El contacte amb els especialistes, també ha estat possible i més ràpid mitjançant altres recursos d’Internet, com correus electrònics o facebook.
La consulta de blogs ha permès obtenir altres tipus d’informació de manera directa i molt amplia.
A més, Internet ha estat i és el mitjà pel qual la majoria de seguidors de la sèrie, no residents als Estats Units han pogut seguir-la a temps real, és a dir, de manera simultània a la seva emissió.
Internet ha fet que els seguidors de Lost hagin pogut saber més coses sobre els personatges, la història, la producció..., que hagin pogut compartir els seus punts de vista i les seves teories amb altres seguidors, etc.
Pàgines web oficials, no oficials, fòrums, blogs, “mershandising”, subtitulacions en diferents idiomes, facebooks, jocs de realitat alternativa,...

Tot això ha fet que Lost, una de les moltes series de televisió americanes, es convertís en un fenomen de masses a escala mundial, sense oblidar que és una sèrie amb unes qualitats diferents a la resta de les sèries emeses fins ara.
Són totes aquestes característiques esmentades les que m’han empès a fer un estudi exhaustiu d’aquest fenomen per arribar a entendre la seva difusió i donar a conèixer els motius i raons pels quals la sèrie ha esdevingut un autèntic fenomen:
EL FENOMEN L O S T

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada