dimarts, 22 de setembre del 2009

La sèrie a la vida quotidiana: aspectes de la sèrie fora d'aquesta

Lost és tot un fenomen, per tant, no és d’estranyar que molts aspectes de la sèrie s’hagin utilitzat fora d’aquesta per fer com un homenatge a la sèrie.
Un dels aspectes que més s’ha utilitzat fora de la sèrie són els nombres que apareixen contínuament i que els espectadors encara no saben quin significat tenen i perquè la sèrie de nombres està composta per aquests especialment.



Els nombres apareixen per primera vegada en un episodi de la primera temporada titulat “Numbers”, en el flashback de’n Hurley. En Hurley havia sentit que un home en un manicomni repetia contínuament aquesta sèrie de nombres, i un dia va decidir jugar a la loteria amb aquests nombres i va guanyar molts milions de dòlars. Arran d’aquest capítol i de la creixent popularitat de la sèrie aquesta sèrie de nombres són una de les combinacions més freqüents en la loteria dels últims anys. Casualment el 16/11/2005, quan els nombres ja havien aparegut a la sèrie, els nombres guanyadors de la loteria nacional irlandesa van ser gairebé els mateixos que els de la sèrie: 4 8 15 16 23 24 (l’últim nombre invertit) i aquest fet encara va fer augmentar més la utilització dels nombres per jugar a la loteria.


En la televisió i en el cinema és on han aparegut més cops referències externes a la sèrie Lost. Són molt comunes les paròdies, sobretot en sèries de televisió com The Simpson, American Dad, Padre de família, South Park, etc. Basicament les referències les fan sèries de televisió americanes, però a la sèrie espanyola Aída ja han aparegut dues referències a Lost: una als nombres de la loteria i l’altra al logotip de la Iniciativa Dharma. També la pel•lícula espanyola L’Habitació de Fermat va voler fer un homenatge a la sèrie fent aparèixer els nombres tan sols un segon.

En el camp de la música també hi ha referències a Lost; alguns grups musicals han escrit cançons amb un títol relacionat amb Lost. El grup The Fray va compondre el seu últim single, You found me, basant-se amb la sèrie, per a promocionar la cinquena temporada. Un altre exemple, encara que no comprovat, és el nou àlbum de Coldplay “Viva la vida or death and all his friends” on apareixen dues cançons que podrien tenir relació amb la sèrie. Una és diu simplement Lost i l’altra 42. Els fans de Lost troben moltes coincidències entre les lletres de les cançons de 42 i també Fix you amb la sèrie de televisió, encara que Coldplay mai s’han declarat fans de Lost.
També en còmics s’han fet referències a Lost i als seus nombres, com per exemple algun dels còmics de Catwoman.
Deixant de banda tot el món de les sèries, el cinema, la música i els còmics, segurament tothom recorda el tràgic accident del vol d’Air France el passat 1 de juny del 2009:

Una tele boliviana informa del accidente de Air France con imágenes de la serie 'Lost'
•Los periodistas se hicieron eco de un correo electrónico que aseguraba que las imágenes de un avión eran las del Air Bus siniestrado.
•Estas instantáneas corresponden al momento en el que el ficticio vuelo 815 de Oceanic Airlines de la serie se parte en el aire.
•La cadena de televisión boliviana PAT ha informado del accidente del vuelo de Air France -en el que murieron 228 personas el pasado 1 de junio- con imágenes de la serie estadounidense de televisión Perdidos (Lost).
P.A.T. Noticias informó con instantáneas que -según aseguraron- correspondían al accidente de la aeronave francesa y habían sido obtenidas por uno de los pasajeros. En una de las fotos se muestra una enorme abertura en el fuselaje del avión a través de la cual se puede ver el ala de la aeronave.
Y en la segunda imagen, uno de los pasajeros es arrastrado fuera del agujero. Estas imágenes pertenecen a una de las escenas de Perdidos, serie televisiva que narra las aventuras de un grupo de supervivientes de un accidente aéreo que acaba varado en una isla del Pacífico.
Los fotogramas muestran el momento en que el ficticio vuelo 815 de Oceanic Airlines se parte en el aire. Los periodistas bolivianos no confundieron realidad y ficción (o no sólo), más bien se olvidaron de comprobar la veracidad de la información de un correo electrónico que, según el diario El Comercio, circula desde hace días y en el que se afirma, de forma falaz, que esas imágenes corresponden al siniestrado Air Bus.


Quan es va comprovar l’error comés, la cadena de televisió de seguida va demanar perdó, tot i que va ser un error greu per part seva no haver comprovat primer les fonts que van enviar-los les imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada